Over ons

Van met kruiden beladen bazaars en oude tempels tot chique boetieks en stranden met bars, vakanties naar Turkije laten het beste van Oost en West zien.

Eersteklas stranden

Het strand van Turkije is van topklasse en het heeft de prijzen om het te bewijzen. Meer dan 500 van hen hebben de Blauwe Vlag-status gekregen, met de beste van het stel aan de west- en zuidwestkust. De Egeïsche kust in het westen is de thuisbasis van bekende favorieten zoals Bodrum en het opkomende Izmir, terwijl een shuffle naar het zuiden je naar de Turkse Rivièra brengt, waar Marmaris en Fethiye de drukte aantrekken.

Oost ontmoet West

Turkije is een van de weinige landen ter wereld die zich uitstrekt over twee continenten. Het grootste deel van het land ligt in Azië, terwijl een veel kleiner deel in Zuidoost-Europa ligt. De kloof is het meest opvallend in de grootste stad van het land, Istanbul, dat letterlijk in tweeën wordt gesplitst door de rivier de Bosporus, met de westkant in Europa en de oostkant in Azië.

Oude wonderen

De oude steden van Turkije zijn een grote hit bij geschiedenisliefhebbers, en er zijn er genoeg te zien. Side is een plek aan zee met een oud amfitheater, Romeinse baden en een 30 kilometer lang aquaduct dat dateert uit de 2e eeuw na Christus, terwijl Efeze, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ruïnes heeft die teruggaan tot de 10e eeuw voor Christus.

Avonturen boordevol actie

Als vliegen en floppen niet jouw stijl is, zijn er activiteiten in overvloed langs de kust. Tal van stranden hebben een watersportaanbod dat is afgestemd op adrenalinejunkies, met alles van windsurfen tot kiteboarden. Er zijn ook tal van populaire plekken om te duiken, of als u uw activiteiten liever aan de drogere kant doet, zijn deltavliegen en paragliding-avonturen gemakkelijk te vinden.